středa 10. června 2015

Jak sem oblbla Čalouníka a on si mě vzal


Foto by Adam Vytlačil
Dneska sem si pro vás připravila takovej článek plnej reklamy, za kterou mi bohužel nikdo nezaplatil. Pokusim se vám popsat, jak se dělá taková svatba od začátku do konce. Je to úplně jednoduchý, stačí okopírovat moje kroky.

1. Nejdřív sem musela uhranout nějakýho Čalouníka. Za tímhle účelem sem nastoupila do přední české reklamní agentury, kde jsem chvilku předstírala, že sem čistotná, zodpovědná a že umim vystavovat faktury a v kuchyňce sem pak zatnula drápky do takovýho pohlednýho nosáče, co mi řekl, že vypadám, jako bych přijela někde z Havaje. Ostatní v práci mýmu vohozu říkali "záclona", takže sem do tohoto gentlemana- metalisty zamilovala.
Košile Tesco 215 Kč, Čalouník není už k prodeji
2. Jako druhý krok sem se mu odhalila a řekla, že po zbytek života bude muset se mnou spát na karimatce po letištích. Kývnul, tak sem ho vzala do Karibiku. To mu úplně zamotalo hlavu a začal plánovat, že mi dá smradlavou zásnubní mušli. Naštěstí se objevil Bill a jako náhodou daroval Čalouníkovi prstýnek, co vylovil z moře. O dva tejdny pozdějc mi ho za úplňku navlík na prsteníček.

3. Že chceme bejt svoji do roka a do dne, sme si řekli hned, takže určit datum svatby bylo jednoduchý, horší to bylo s vdavkuchtivejma kolegyněma, co měly obšancovaný všechny soboty v červnu asi tak na pět let dopředu. Vyzráli sme na to termínem v pátek. Aby nepřišlo moc lidí, naplánovali sme kolizi s Rock For People. Lidi bohužel nakonec přišli...Někteří měli drony a nebezpečně na nás nalétali.

4. "Héééj, co takhle udělat tu svatbu v havajskym stylu?!?" A že sme byli líný jít do grafickýho studia, vybírat gramáž papíru a lízat obálky, naučila sem se vyřezávat ananasy ve photoshopu a udělala opravdu děsnou pozvánku, do který by asi nikdo neřek, že láká na svatbu.

5. Sem sice Pardubačka, ale mamce vděčim za nápad mít obřad v Chrudimi. K Muzeu barokních soch nemám žádnej vtípek. Oběd bude na Trpišově, protože je to jenom dva kilásky od našeho baráku a párty uspořádáme v Hlinsku v Myšákově Hotelu Styl na sjezdovce, protože v červnu bude ještě určitě kupa sněhu a v pauze mezi obřadem a kalením si lidi můžou zalyžovat.
http://www.mubaso.cz/
6. Je potřeba koupit nafukovacího papouška!

7. Moje nejlepší kamarádka se vdává taky? Tak to se objednáme do svatebního salónu a budeme dělat průmyslovou špionáž, co nám sluší a co si pak samy ušijem. Ráno sice vyrážíme s kocovinou, ale ke konci dne máme dva solidní výsledky: Čarodka překvapivě zjistila, že svatební šaty asi sama spíchnout nedokáže a já mám na sobě něco, co už si nechci sundávat. A náhodou to vůbec nevypadá jako ty krátký punkový šaty, co sem si představovala. Volánky nade mnou zvítězily a šaty si nesu z Adiny domů, protože sou ve slevě. Jmenuje se to Pronovias Ledurne a má to labuťovou prsenku. Nevim teda, co přesně s nima budu po svatbě dělat, ale kdyby je chtěl někdo koupit, tak se zlobit nebudu.
http://www.pronovias.com/wedding-dresses/ledurne-dress-mermaid-bride-romantic
8. "Mami...já sem ti šla takhle kolem internetu a vyskočily na mě tyhle boty, tak sem si je hned koupila k svatbě, aniž bych si to nějak promyslela. Jo a na prstýnkách sme se s Čalouníkem nemohli shodnout, tak sme si v Teplicích (!) vybrali každej svůj a aby k sobě pasovaly, nechali sme si tam vyrejt Nečum. Tak doufám, že je to za tebe ok".
http://damske-boty.zoot.cz/na-podpatku/svetle-modre-vzorovane-boty-na-podpatku-ruby-shoo-miley
9. Je potřeba koupit toho nafukovacího papouška!!! A třicet havajskejch věnců pro rodinu prosím.

10. Měsíc před svatbou se nás všichni ptaj, jestli je to teda tak, že maj jít na obřad nahatí jen v žabkách a na párty pak v obleku. Přijde nám to moc složitý každýmu telefonovat, tak sme se rozhodli, že jim to předvedeme. Pomůcky: tabule a křídy. A nafukovací plameňák, kterýho sem prostě v tom obchodě namohla nechat!

11. Čalouník zařídil parkování, wow, aby se mi neudřel k smrti

12. Opravdu nechutně toužím po fotokoutku. Čalouník se na můj nápad netváří moc nadšeně, ono taky 10.000 Kč není žádná lidovka. Tak kupujeme online lepidlo a tapetu moře a nemůžeme vymyslet, kde sehnat tak velký kartony, aby se to podlepilo a dalo ven na volejbalový hřiště. Řešení bylo nakonec ale na snadě - nalepili sme to prostě izolepou na stěnu dovnitř hotelu. Jen malým zázrakem při tom nedochází k rozchodu. Už ste někdy zkoušeli tapetovat?!?
13. A tak když já mám na prsou labuť, tak ať má Čalouník prošívanej žaket a cylindr. Dyť to už je jedno, už to stejně neladí k Havaji...Vybíráme mu ve Svatebním Domě v Praze Willvorsta a potutleně se chichotáme.
http://www.kleinod.cz/cs/panske-obleky-p174/#prettyPhoto[produkty]/8/
14. "Dobrý den, prosím, ten věnec bych si představovala hodně barevnej a výraznej. A pořádně velkej, ať je extravagantní"
Po dvou týdnech...
"Dobrý den, já sem si to rozmyslela, ať zas tak velkej a extravagantní není!"
Pozdě :)
Věnec by Vulpecula - https://www.facebook.com/pages/Vulpecula/292775644177074
15. Ještě že máme tolik tetiček a známejch! Sladký jedeme formou bartru. Já tetě Ivě pomáhám koupit letenku do Kanady a ona mi za to udělá medový řezy. Hádám se s mamkou, která nutně trvá na dvou dortech. Dortu se ujímá taťkova žena Alča se svojí maminkou a taky nemám v rukávu žádnej vtípek, protože to muselo dát strašný práce, zvlášť, když to nejsou cukrářky.
16. "A co kdybych teda měla místo kytky svatební ananas? Ten se bude dobře házet". Věděli ste, že existujou takový strašně malý růžový ananasíky? A že sou kurva pichlavý na to, aby je někdo chytal do ruky?

17. Přijíždí Čarodka a celej víkend robíme výzdobu. Dobrá svatba se přece pozná podle detailů, ne? Takže kupuju vykrajovátko na palmičky, ubrousky Tesco s ananasama, co vypadaj jako od Warhola, vyrábíme mašle a pom pomy.
Mojeparty

18. Kapela týden před svatbou definitivně potvrzuje, že přijede. Sehnala sem Ukulele Orchestra jako Brno, co hrajou Rolling Stones, AC/DC a The Who. Přijede jich 11. OMG, na čele mi vyráží ledovej pot, protože máme pozváno asi o 30 lidí víc, než je kapacita sálu. Sestra mě musí uklidňovat po telefonu, že nebude pršet.



19. O svatebnim pochodu mám jasno už docela dlouho a Čalouník taky souhlasil. Doufám, že to pustěj včas. A že to s rodičema nešvihne. U oltáře se zastavuju přesně ve vteřině, co Aaron Bruno zpívá: "Maybe I should kill myself".
 20. V den D dorážej družičky, rodina z Krnova, rodina z vedlejších vesnic. I Japonci sou v pozoru. Cestu k Mubasu sme našli a když sem viděla ty barevně nazdobený davy kamarádů, byla sem fakt dojatá. Všichni vzali totiž naši havajskou svatbu dost vážně a přijeli jak se sluší a patří. Byli to totiž samozřejmě jenom a jenom naši skvělí hosti, co vytvořili tu atmosféru, co dejchá ze všech fotek!
Moji bratři, sestra, její kluk, nevlastní bratři a jejich holky, nová sestra a švagr, bratránci a jejich holky, sestřenice přes koleno a...Tihomir z Bulharska. Ten se sem nějak zatoulal :D


Všem strašně moc děkujeme. Nejvíc samozřejmě našim rodičům, bez vás bysme si takovouhle srandu asi nikdy nemohli dovolit. Ste nejlepší! Taky moc děkuju všem, co se nějakým způsobem podíleli na přípravě. Fotky budeme přidávat na FB, tohle je jenom malej výcuc.

P.S. Čalouník se jmenuje Lukáš a miluju ho

7 komentářů:

Natálie. řekl(a)...

Moc gratuluju! :) Svatba vypadá nádherně, barevně..takovou bych taky chtěla :)

Bára řekl(a)...

Pandičko, moc Ti ještě jednou gratuluji, tedy Vám oběma a věřím, že to spolu potáhnete dáleko a třeba poveze zanedlouho károšky tři :)

signorina Lily řekl(a)...

Teda, to se mi líbí, originální, ale pořád krásné!

radobyelfka řekl(a)...

Díky Natalko,
To,že sem si vymysleli tematikou,dost pomohlo.je pak mnohem jednodušší vymýšlet doplňky. A vypada to,že se lidi rádi vyblbnou :)))

radobyelfka řekl(a)...

Jeeeeeste chvíli Baru :) díky moc zlato

radobyelfka řekl(a)...

Jo,povedlo se to celkem vybalancovat :)
Díky Lily

Kabukimono řekl(a)...

Zavidím každýmu, kdo vypadá dobře v šatech takového střihu. Krásné fotky, super napsáno.