úterý 29. listopadu 2011

Girlosophy - kniha století

Je léto, stmívá se pozdě, nechce se jít spát. Všechny filmy už máme skouklý. Zabrousila sem proto onehdy na poličku s knihama, co tady nechali lidi před náma a zaujalo mě TOTO. Nejdřív sem tomu nechtěla věřit, protože přece není možný, že by si někdo takovouhle knihu koupil a platil za to. Ale možná je kradená... Musim se nicméně dneska podělit o strašnou plavbu od "spisovatelky" Anthey Paul, protože včera mi nejdřív trošku spadly čelisti a pak na třicet minut skvěle zaměstnala moje břišní svaly. Kniha obsahuje obrovské množství mouder, která pomůžou každý moderní dívce. Co věta to perla, fakt. Sama jsem aspirující spisovatelka, takže vím, jak je těžké napsat něco chytrého. Anthea mi ale teď dala naději a ukázala směr.

Podle všeho jde o bestseller, takže si tu dovolím názorně ukázat, jak napsat festovní skvost a vydělat nějakej cash.

Protože je to dívčí filosofie, nejprve musíme samozřejmě vyplýtvat dvě stránky na obrázek holčičky a definice slova Girl. Slabikujte se mnou: Nevinná moudrost. Opravdová iluze, Svěžest, Zmatená, Hravá, Nespoutaná, Připravená, Nebo ne, Malířské plátno pro život. Ok, to bysme měli.

Neboť kniha bude mít 320 stran a my máme jenom 200 fotografií mušliček, koníků, lilijí a afrických krásek, budeme potřebovat trochu textu. Nejméně dvacet dvoustran by měla zabírat hesla jako Láska, Dívka, Meditace, Sexualita, Růst a podobně, na to totiž osvícený holky letěj. Pod to všechno ještě pro jistotu jakožto definici přidáme pár superbanálních nesouvisejících kravin. Definic není nikdy dost. U LÁSKY to například může být "život" "přetéká" "plavidlo" "věčnost". To je podle mě hodně chytrý. Až moudrý.

Na stránku 15 už opravdu potřebujeme aspoň tři odstavce. Ty sice nemáme, ale tak dáme tam aspoň dva. "Duševní zdatnost. Abys přežila a uspěla, budeš muset být zdatná - duševně zdatná! Ne každý se s duševní zdatností narodí, ale každý ji může pěstovat skrze osobní disciplínu a odevzdanost. Prožívat a překonávat složitá období rozvíjí duševní zdatnost". Nic sem nevytrhla z kontextu, takhle to tam opravdu stojí. Další poučka proto je, že je úplně v pohodě, když se sousloví duševní zdatnost, ať to znamená cokoliv, nachází v každý větě aspoň třikrát. Opakování je matka moudrosti. Navíc musíme nějak zakrejt, že nemáme absolutně co říct...

Proložíme fotkou nahých dívčích zad.

Následuje krááásnej obrázek páva. Holka byla v Indii. Jako fakt drsná, tyjo. Do Indie se nedostane jen tak někdo. Strašně závidim a chci bejt multikulturní jako ona. Cajk, Tak párkrát omeleme slovo karma a mantra. "Cokoliv jsi udělala včera, ponese ovoce toho, co udeláš a čím budeš dnes (?). Toto je karma v akci. Je to doktrína, která říká, že všechno, co uděláš - dobré nebo špatné - má své následky. Svůj osud můžeš ovlivnit tím, že budeš určitým způsobem procvičovat svou svobodnou vůli ..." Né, počkej Antheo, ještě nekonči. Jakym určitym způsobem? Listuju dál. Odpověď nenacházim. O onom určitém způsobu, jak procvičovat svou svodobnou vůli už se nikde dál nepíše. Nebo to byla řečnická otázka? Ale kde je otazník? Být neurčitý a tajemný je hustý, už od dob druhýho Matrixu. A můžem si gratulovat, už máme 21 stránek!

Proložíme dvoustránkovou fotkou dívky držící kopretinu.




Stránka 24 musí bejt vizuální rozkoš. Najmeme si nedostudovanýho designéra. Ok nebudu nic hulit, když přestaneš i ty, Antheo. Drogy jsou zlé.





Fotka Holka/kytka/holka/kytka/holka/kytka
Takhle vyplníme dalších padesát stran.
Nezapomenout na ultimátní pravdu:"Na rovné cestě se nemůžeš ztratit".
A
"Buď bezstarostný jezdec.
Nebojuj proti síle zatáček.
Jdi s proudem, uvolni se, užij si scenérii.
Ale nos helmu!
Jsi na té nejdivočejší jízdě ze všech - jménem život".

Konečně strana 84 s radama o sexu, kde můžu použít tu rozkošnou fotku dvou šnečků, který sem vyfotila před třemi roky v Chorvatsku. Dva zamotaní šnečci citlivě zpodobňují pohlavní styk, nebudeme vulgární. "Miluj TO". "Respektuj TO". "Pečuj o TO"." Ochraňuj TO". Sorry, um, CO?!?

O sexu Anthea očividně nic neví, ale to je jedno, hned na následující straně u6 se obšírněji vyjadřuje k rozchodu.
"Láska je návyková. Prožívání rozchodu bolí jako čert"
Pár tipů podle Anthey:
bod2: Pij tolik vody, kolik můžeš
bod4: Nepij alkohol a neber drogy
bod6: Dobře jez (!)
bod 7: Přestěhuj se (no jasně!)
bod12: Medituj

112 - 5 odstavců a argumetace pro a proti make-upu. Spíš proti. Sme totiž vnitřně krásné a lidi, co nás souděj na základě vzhledu, jsou hloupí a bla bla bla. Poprvé nesouhlasím. Ne, to je dobrý, díky, já sem se svym peroxidem a řasenkou spokojená. Ne každej je tak strašně beautiful jako slečna spisovatelka.

OMFG! Jako fakt další obrázek kopretiny?!

Už sem z toho dost unavená. Zbejvá dopsat dvě stě stran. "Směj se dlouze, žij dlouze".
"Sny jsou také skutečné. Praktická dívka a duchovní dívka - navždy spolu. Posunuj se směrem k pozitivům. Čistá energie - to je vše, co potřebuješ". Že nejsem jediná, komu to zní trochu blbě? Na papíře to ale vypadá skvěle, tak se nad tim nebudem pozastavovat.

Dívka na obrázku tancuje.

breathe
breathe
breathe
breathe
breathe
breathe
breathe
breathe
breathe
breathe
breathe
breathe
breathe...just breathe.
Ne, takhle to tam je. A to sem redakčně krátila.

Od stopadesátky nemám energii nic popisovat, ale nese se to v podobnym stylu. Poslední dvě stránky obsahujou fotky žen a popisky, co dělaj a tak podobně. Ukradeno z mého blogu. Ale já se nezlobím. Sem osvícena, naučila sem se spoustu pseudomouder a už vim, jak se teď píšou knížky! Děkuju Antheo. za měsíc vlastně taky jedu do Indie. A pak napíšu něco tak krásnýho a nápomocnýho jako Ty!

Sakra, fotka se mi nahrála naležato. No to je jedno, message je jasná: Andělé se dívají. Woe.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Žando. Moc hezky se to čte. Já osobně bych nejspíš neměl vůli ztrácet čas popisem takových peachovin, ale nebýt tvého sebezapření (?), nikdy bych se nedozvěděl, co se taky dá vyplodit (a prodat?).
Občas mi přistanou ve schránce nějaké prezentace plné rozjuchaných štěňátek, mile rozcuchaných dětiček a roztoužených krajinek doplněných jímavými texty nebo úžasnými moudry. To by se taky možná dalo vydat knižně. Po prostudování oné knihy jsi jistě kvalifikována přidat patřičný text - nechceš se tohoto úkolu ujmout? Prachy v tomhle případě jistě ležej na ulici, jen je zvednout!

Kolagen

Anonymní řekl(a)...

čarodka:
Jé Žando - to chci k Vánocům - prosíííím....

Anonymní řekl(a)...

Žando, boduješ :-) stačí přeložit do češtiny, přidat pár dalších kopretin a jsi v balíku ;-)

Míša A.

Anonymní řekl(a)...

‎:D:D:D:D:D:D:D:D tak takhle jsem se po ránu dlouho nezasmála

Veru

Anonymní řekl(a)...

A já se jak vůl mořím se šetsetistránkovým románem. Takhle se přece vydělávají prachy... Že já na to nepřišel dřív. Dík, žáňo, žes mi otevřela oči...

Bandží

Anonymní řekl(a)...

Žanetko,Ty jsi tak úžasná,že Tě normálně miluju...Kéž by i má dcera byla jednou tak úžasná a SVOBODNÁ,moc Ti fandím!!!!!

Káťa D.

Kabukimono řekl(a)...

Být to česky, tak je to tu hit, jako Zumba a nesmrtelný Míša David. Rozjet s tím kšeft na Mimáči, ruce by ti utrhli..tedy spíš utrhly. A třeba i má sestra (je to hodná holka, žel však dutohlav)by mohla říct, že přečetla v životě už tři knihy: Zuzanka a její pes Ňufka, Bambi a cestopis o Indii.